BUZET KULTURNO I AVANTURISTIČKO SKROVIŠTE

 Otkrij kulturnu baštinu Starog grada i uživaj u avanturističkim sportovima

Gastronomija!

Istražuj nove okuse u najboljim istarskim restoranima

Villa Mandalena

Villa Mandalena -  Opustite se i uživajte u odmoru u Villi okruženoj šumom i tišinom

O Buzetu

 

Stari grad Buzet se nalazi na 150 m visokom brdu iznad plodne doline kojom protječe rijeka Mirna, dok se noviji dio grada tzv. Fontana, razvija u podnožju brda.


Buzet se još naziva i gradom tartufa jer je smješten u zoni u kojoj raste ta najskupocjenija podzemna gljiva.
Područje je vrlo raznoliko, od 100 metara do preko 1000 metara nadmorske visine. Iz toga proizlaze i razlike u klimi. Dok u dolini rijeke Mirne prevladava blaga mediteranska klima, u planinskom dijelu Ćićarije vlada kontinentalna, planinska klima.
Područje Ćićarije, tzv. "krov Istre", sa svojim šumovitim predjelima, divnim travnjacima i pašnjacima, može pružiti ugodan odmor, osobito u ljetnim mjesecima, a ljubiteljima zimskih radosti i zimi.


Buzet, zajedno s okolicom, poznatom kao Buzeština, obuhvaća područje od 165 km na kojemu živi svega oko 6000 stanovnika. Pod Buzeštinom se podrazumijeva područje grada Buzeta te sva sela i zaselci oko Roča, Huma, Vrha, Račišća, Sovinjaka.
U buzetskom se  kraju zaista može pronaći mnoštvo aktivnosti kojima nadopuniti odmor. Buzet je nastanjen od davnina i obiluje povijesnim spomenicima, ali i interesantnim povijesnim pričama i mitovima. Nakon obilaženja lokalnih znamenitosti i obližnjih izletišta možete se zabavljati paraglidingom, zmajarenjem ili speleologijom, u organiziranim grupama ili individualno.


Radi podneblja i klime sve su aktivnosti dostupne tijekom cijele godine.  Možete obilaziti buzetski kraj  na mountain bikeu s lokalnim biciklističkim klubom, a u obližnjem Roču pronaći ćete jahaći kamp koji pruža  adekvatne uvjete i početnicima i naprednim jahačima.
Pješačke staze omogućuju uvjete za kvalitetan trekking, planinarsko društvo nudi rekreaciju na stazama koje variraju od 4 pa sve do 200 km, a kraj je popularan i za slobodno penjanje po stijeni.


Za one željne kulturnog i enogastronomskog turizma buzeština  nudi obilje manifestacija i turističkih obilazaka. Na raspolaganju su Vam vinske ceste, ceste maslinovog ulja, smotra rakija ili iskušavanje i edukacija  o vađenju najdragocijenije gljive kojim ovo područje obiluje – tartufa.  Buzetski su dani tartufa idealna prilika za degustaciju raznih delicija ili najveće svjetske fritaje od  tartufa.


U dolini rijeke Mirne, uz rub Motovunske šume razvio se zdravstveni turizam u lječilištu Istarske toplice, sa sumpornom vodom, termalnim i blatnim kupkama koje se koriste za liječenje reumatskih bolesti i endokrinog sustava.
Bogata gastronomska ponuda buzeštine i pregršt mogućnosti za izlete, istraživanja prirode  i outdoor aktivnosti te udobnost i intima koju pruža Villa Mandalena zasigurno su garancija ugodnog i nezaboravnog odmora.

Dobrodošli u magičnu Istru!

Pokraj grada Buzeta, u zaseoku Mandalenići, okružena šumom smjesila se Villa Mandalena.
Villa Mandalena  je idealna za sve koje žele pobjeći od masovnog turizma te uživati u intimi i tišini ili provesti aktivni odmor sa brojnim rekreacijskim sadržajima, šetati, voziti bicikl, brati šparoge i gljive... ili jednostavno uživati u miru bazena i hvatati boju.

 Ukoliko se zaželite gradske vreve i mora za samo 45 minuta vožnje moći ćete uživati u čarima „plave“ Istre.  Prostrani okoliš, zelenilo, pregršt sunca i blizina istarskih gradova i znamenitosti omogućit će Vam pravo uživanje u odmoru!

Sama vila prostire se na 280m2 na 2 kata, te ukupno sadrži dva novouređena apartmana od čega se AP 1(6+2) nalazi na katu dok je AP 2 (4+2) smješten u prizemlju kuće. Oba apartmana imaju zaseban ulaz te su opremljeni klima uređajem, SAT-TV-om te internet priključkom.
Gosti mogu uživati u prostranom vrtu od 500 m2 s privatnim bazenom 4x8 metara koji je okružen ležaljkama. Villa sadrži privatni parking za 4 automobila, te dozvoljava boravak kućnih ljubimaca.

Doživite, osjetite, odmorite dušu i tijelo i provedite nezaboravne trenutke u Istri!